Kontserdil astuvad üles Lenna Kuurmaa, Ott Lepland, Liisi Koikson, Eesti tippkoor Collegium Musicale (dirigent Endrik Üksvärav), keelpillikvartett "Prezioso", Kadri-Ann Sumera (klaveril), Valmar Kirves (suupillil) ning helilooja ja DJ Sander Mölder.

Mälestuskontserdi kunstiline juht, tunnustatud dirigent Endrik Üksvärav sõnas, et täna õhtul memoriaalis kõlav muusika annab mälestamisele ilusa vormi ja sisu.

"Ühelt poolt kutsume selle kontserdiga üles meeles pidama rasket ajalookogemust, teisalt hoidma vabadust ja inimlikkust. See on mõtisklus inimese elust, saatusest ja vabadusest," ütles Üksvärav.

Eesti Mälu Instituudi teavituse ja koostöö valdkonna juhi Sergei Metlevi sõnul ühendab ilus Eestis muusika memoriaalis põlvkondi.

"20. sajandi massirepressioonid, mille ohvrite nimed on kommunismiohvrite memoriaali mälestusseinal, püsivad Eesti inimeste mälus lõputult kaua. Kuid mööduv aeg nõuab nende kogemuste taasmõtestamist ja uusi mälestamiskombeid. Mälestuskontsert kannab sõnumi, et vaatamata suurele valule seisame siin koos, vaadates minevikku eelnevatele põlvedele tänulikkusega ja tulevikku lootusrikkalt," ütles Metlev.