Noored Kooli sihtasutus tegutseb Teach For America mudeli põhjal. Külastuse eesmärgiks on tutvuda Noored Kooli organisatsiooniga ja mõista
paremini Eesti hariduse väljakutseid, teatas Sihtasutus Noored Kooli.

Noored Kooli tegevjuht Kaire Kroos märgib, et Teach for All organisatsioonil on olnud oluline panus liikumise arengusse: „Kuigi hariduslikud väljakutsed Ameerika Ühendriikides ja Eestis on paljus erinevad, on Teach For Americal olnud Noored Kooli arengul väga oluline roll ning oleme neilt väga palju õppinud“.

Priit Perens, Swedbanki peadirektor Eestis ja Noored Kooli SA nõukogu
esimees rõõmustab Wendy külaskäigu üle: „Wendy Kopp’i külaskäik on Noored
Kooli tegevusele suur tunnustus. Liikumise positiivset mõju Eesti haridusele on iga aastaga rohkem näha ning seetõttu on mul heameel teatada, et pikendasime oma toetuslepingut Noored Kooli sihtasutusega järgmiseks kaheks aastaks.“

Koppi ning projektide Noored Kooli ja Tagasi Kooli eestvedajate ja toetajatega kohtus täna ka president Toomas Hendrik Ilves.

President Ilvese sõnul on katuseorganisatsioon Teach for All hea näide sellest, kuidas toimub ülemaailmse võrgustiku abil hariduse edendamine. „Hariduses on palju teemasid, mis on olenemata riikide asukohast maailmakaardil väga sarnased,“ lisas Ilves.

Oma Princetoni ülikooli lõputöös kirjutas Wendy Kopp 1989. aastal
esmakordselt ideest luua organisatsioon, mis suunaks parimate ülikoolide lõpetajad kaheks aastaks Ameerika kõige kehvematesse koolidesse. Olles ise vaid 21-aastane, õnnestus tal koguda 2,5 miljonit dollarit ja saata esimesed 500 õpetajat koolidesse.

Tänaseks on Teach For America’st kasvanud üks mõjuvõimsamaid haridusliikumisi Ameerika Ühendriikides: lisaks ligi 8000 koolides töötavale õpetajale on programmi läbinud 20 000 vilistlast ning nende juhtimisel on loodud uusi koole, muudetud hariduspoliitikat ja läbi suurepärase õpetajatöö parandatud miljonite laste tulevikuväljavaateid.

Teach First Suurbritannias loodi 2002 aastal ja Noored Kooli programm Heateo Sihtasutuse ja Swedbanki poolt 2006. aastal. Wendy Koppi eestvedamisel loodi 2007. aastal katuseorganisatsioon Teach For All, kes tänaseks on aidanud sarnastel programmidel alustada juba 19 riigis Brasiiliast Hiinani.

Noored Kooli programm on nelja tegutsemisaasta vältel koolidesse saatnud
ligi viiskümmend võimekat õpetajat, ühest Noored Kooli vilistlasest on
tänaseks saanud õppealajuhataja ja ühest koolidirektori kt. Noored Kooli
tegevuse elluviimist toetavad ettevõtted ja organisatsioonid nii era-,
avalikust kui kolmandast sektorist: Heateo Sihtasutus, Swedbank, Euroopa
Liidu struktuuritoetus: Euroopa Sotsiaalfond, advokaadibüroo Sorainen, Pärnu Konverentsid, Ragn-Sells, Tallinna Vesi, Avatud Eesti Fond, Fontes PMP, Haridus- ja Teadusministeerium, Tallinna Ülikool ja Teach For All Network.