Erakondade esimeestel oli peateemaks kodakondsus- ja lõimumispoliitika.

Pensionärid saavad proteesihüvitist kasutada hambaraviks

Tervishoiu töörühmas otsustati, et uus koalitsioon võimaldab
vanadus- ja töövõimetuspensionäridel kasutada kolme aasta jooksul
proteesihüvitist ka hambaraviteenuseks.

Laiendatakse tõenduspõhiseid sõeluuringuid vähi varajaseks avastamiseks ja meeste terviseriskide ennetusele suunatud programme, sealhulgas soole- ja eesnäärmevähi ennetuseks, suurendatakse perearstide ja pereõdede rolli, muuhulgas retsepti
väljakirjutamisel ning vastutust riskirühmade ja krooniliste haigete
regulaarsel jälgimisel ning nende ravi korraldamisel.

Lisaks on ühiseks eesmärgiks e-tervisesüsteemide pidev täiendamine, et see muutuks veelgi patsiendisõbralikumaks.

Uus koalitsioon toetab Rail Balticu rajamist

Transpordi ja taristu töögrupis otsustati, et uus koalitsioon toetab Rail Balticu rajamist, mis ühendab Eesti Kesk-Euroopaga ja teenindab nii kaubavedusid kui ka reisijaid, laiendab Tallinna Lennujaama lennuliiklusala, mis parandab lennuliikluse ohutust
ja vähendab keskkonnamõjusid, toetab Ülemiste mitmeliigilise transpordikeskuse rajamist, mis ühendaks lennu-, trammi-, bussi- ja raudteeliikluse ning ühtlasi ühendaks Rail Balticu terminali lennujaamaga.

Lisaks on otsustatud parandada raudteetaristu läbilaskevõimet. Selleks plaanitakse rekonstrueerida taristut ja tõsta reisirongide piirkiirusi Tallinn-Rapla, Tallinn-Keila-Paldiski, Tapa-Tartu ja Tapa-Narva raudteel.

Ka on plaanis soodustada intelligentseid transpordisüsteeme, mis aitavad erinevaid liikumisviise paremini ühendada ja muuta transporti kasutajasõbralikumaks ja efektiivsemaks.

Eesti keel popiks nii kodu- kui välismaal

Eestluse töörühmas kinnitati, et eesti keele püsimine ja areng on põhiseaduslik väärtus. Loodav koalitsioon lubab toetada tegevusi, mis aitavad kaasa eesti keele väärtustamisele ja populariseerimisele nii kodu- kui ka välismaal.

Lisaks lubatakse väärtustada Eesti ajalugu puudutavat siseriiklikku ja rahvusvahelist teavitustööd, kaasates selleks kolmanda sektori mäluasutusi.

Välispoliitikas on oluline liitlassuhete hoidmine

Eesti peab oma välispoliitika kujundamisel oluliseks liitlassuhete hoidmist kõigi NATO ja Euroopa Liidu liikmesriikidega.

Eesti rahvuslike huvide tõhus kaitsmine ja edendamine rahvusvahelisel areenil, meie riigi ja kodanike julgeoleku tagamine, Eesti tuntuse suurendamine maailmas, meie ettevõtjatele paremate võimaluste loomine jäävad ka tulevikus Eesti välispoliitika nendes põhimõteteks.

Omaette eesmärgina kavatsetakse Eesti reformikogemustega toetada Euroopa Liidu partnereid - Ukrainat, Gruusiat, Moldovat. Eesti roll on kindlasti hoida jätkuvalt terava rahvusvahelise tähelepanu all Euroopa Liidu idapartnerluse sihtriikide territoriaalse terviklikkuse põhimõtte rikkumisi.

Euroopa Liidu eesistumise läbiviimine

Järgmise nelja aasta sisse jääb Eesti jaoks rahvusvahelisel tasandil väga oluline väljakutse - Euroopa Liidu eesistumise läbiviimine.

Välispoliitika töörühmas otsustati, et see tuleb nii korralduslikult kui sisuliselt hästi ette valmistada ja läbi viia.

Võimalike prioriteetidena arutatakse praegu Euroopa Liidu ühtse digitaalse turu arendamist ja energiajulgeoleku jaoks olulist Energialiidu loomist. Samamoodi on Eesti üks prioriteete ühtne välispoliitika ja idapartnerluspoliitika tugevdamine.