Proovihääletamisel saab igaüks valida endale iidoli. Valida saab väga värvikate tegelaste vahel, kes on jagunenud kolmeks erakonnaks: muinasjututegelased, filmikangelased ja lauljad. Lisaks on kandideerimas üksikkandidaadid: Internet, Raha ja Ivan Orav. Valimiskomisjon loeb proovihääletamise tulemused kokku ning avalikustab need 14. veebruaril. Proovihääletamise keskkond asub aadressil www.valimised.ee.

Sel aastal on esmakordselt võimalik e-hääletamisel kasutada ID-kaardi asemel ka mobiil-ID. Eeltingimuseks on see, et mobiil-ID on välja antud pärast 1. veebruari 2011. Varem välja antud mobiil-ID saab hääletamisel ID-kaardi asemel kasutada, kui see on ümber registreeritud riiklikus keskkonnas aadressil https://www.politsei.ee/et/teenused/isikut-toendavad-dokumendid/mobiil-id/index.dot.

Elektroonilise hääletaja jaoks näeb valijarakendus välja senisest natuke erinev. Valijarakendus ei tööta ühegi brauseri sees - see tuleb alla laadida ning käivitada eraldi programmina. See tagab ühetaolise ja turvalise kasutuskogemuse kõikidel operatsioonisüsteemidel.

Proovihääletamine annab suurepärase võimaluse testida oma ID-kaarti või mobiil-ID ning veenduda, et need on kasutatavad pärishääletamisel, mis elektroonilises keskkonnas algab 24. veebruaril kell 9.