Lääne-Virumaa veterinaarkeskuse juhataja Jüri Gustavsoni sõnul teatati kanade nälgimisest eelmise kuu lõpus. “Kanad said oma elatusmiinimumi kätte, kuid paaris-kolmes kanalas olid linnud olnud ka ööpäeva söötmata,” ütles Gustavson Virumaa Teatajale. Veterinaarteenistus koostas kanalate omanikule AS-ile Tamsalu Veskid ettekirjutuse.

Uus operaator OÜ Viru Muna võttis kanad oma hoole alla eelmise nädala algul, praegu on kanad söödetud.

Veterinaarkeskuse juhataja hinnangul on praeguses olukorras normaalne, et uus firma hooldab kanu lepingu alusel võõrastes hoonetes. Hooletusse jäetud loomade üleandmist vallale Jüri Gustavson ei mäleta.

OÜ Viru Muna juhatuse esimehe Sulev Peetsi sõnul on neil Tamsalu Veskitega opereerimisleping, mis võimaldab kanu toita lootuses edaspidi kanala omandada. “Hetkel kõik seisab, sest hooned on arestitud. Mingeid tehinguid praegu teha ei saa, normaalset majandustegevust ei toimu. Meie jaoks on see rahaliselt väga suur risk,” lausus Peets.

Tamsalu TERKO pankrotihaldur Martin Krupp lisas, et kanalate müümine on päevakorral ja ilmselt saavutatakse selles suhtes kokkulepe.

Tamsalu Veskitele kuulub ka sigala üle 5000 seaga, mille toitmisega nad seni ise toime on tulnud.