Kaheksakümnendatel aastatel oli Kandlemäe laululava populaarne rahvaürituste paik, kus kontsertidel ja vabaõhuetendustel käis vahel mitu tuhat inimest. Kevadel otsustas Tamsalu vallavalitsus kunagisele menupaigale uue elu sisse puhuda, kirjutab Virumaa Teataja.

Kui Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg varakevadel laululava vaatamas käis, oli vaatepilt üpris nukker. “Loomulikult olid nii ajahammas kui hoolimatud inimesed laulukaart kahjustanud. Kuid kõige enam torkas silma grafiti. Laululava seinad olid täis soditud kõlvatute tekstidega, mis ei kannata väljaütlemist. Et maikuus tuleb Tamsalus kaks tähtsat lauluüritust: üleriigiline mudilaskooride IV konkurss-festival ja Tamsalu 40. laulu- ja tantsupäev, tuli kultuuriehitusele operatiivselt esteetiline väljanägemine anda,” rääkis Uudeberg.

Nõu peeti Tamsalu gümnaasiumi kunstiõpetaja Tiina Heinaga ja otsustati ulakaid grafititegijaid üllatada. Kuna grafiti on noorte hulgas populaarne, pandi Tamsalu gümnaasiumi grafitihuvilistele ette ilmestada kodukandi laulukaar.

Pannoo loomisega hakkasid Kandlemäe laululaval tegelema Tamsalu gümnaasiumi VIIIa klassi õpilased Dmitri Zemski, Karel Laht, Indrek Detkovski, Grenn-Tõnis Uussalu, Ivan Glušenkov ja Kristjan Olt.