Kaitseminister Jaak Aaviksood sõidutanud auto sõitis täna hommikul otsa ootamatult teele ilmunud karule. Inimesed jäid õnnetuses terveks, kuid karu sai nii raskelt viga, et kohalikud jahimehed olid sunnitud ta maha laskma.

“Ma olen 40 aastat olnud autojuht ja jahimees, ja mulle tundub uskumatu, et karu tulekut teele ei märgatud,” ütles endine põllumajandusminister Tammsaar Delfile. “Oleks teele äkitselt hüpanud rebane, kährik, metskits, põder, siis küll, aga karu — see ei ole usutav.”

Tammsaare sõnul oleks karu teele tulekut olnud raske märgata vaid siis, kui auto kiirus oleks olnud vähemalt 150-200 kilomeetrit tunnis. “Või siis oli autojuht oma tööks täiesti sobimatu,” leidis Tammsaar.

“Mina väidan, et see ei olnud force majeure, vaid tegu oli tahtliku hooletusega,” märkis Tammsaar. “See ei ole loogiline, midagi on siin viga. Ma nõuan operatiivselt erapooletut juurdlust,” lisas ta.

Tammsaare sõnul on karu hukkumise põhjustamise eest trahv 30 000 krooni.

Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja Kaja Kuke sõnul ei olnud politsei hinnangul tegu kiiruse ületamisega. Lubatud kiirus sel teelõigul on 90 km/h.

Jaak Aaviksoo nõunik Riina Vändre ütles Delfile, et ministri hinnangul ei saanud kiirus õnnetuse hetkel olla väga suur, sest autojuht jõudis ka pidurdada. Aaviksoo oletuse kohaselt võis auto pidurdamise hetkel sõita kiirusega 50-60 kilomeetrit tunnis.

Vändre sõnul on Tammsaare kahtlustuste puhul tegu poliitilise õelusega. “Kohaliku jahiseltsi esindajad ei olnud temaga sama meelt,” ütles Vändre.