Roheliste liige Marek Strandberg süüdistab erakonna vahepealset juhatust tema riigikogu kantselei nimel olevalt telefoninumbrilt tehtud kõnede ebaseaduslikus välja uurimises.

“Ma ei ole sellest absoluutselt kuulnud, et see oleks olnud mingi riigikogu fraktsiooni telefon. Minu info pärineb Mäesepalt (roheliste juhatuse liige Andrus Mäesepp — toim), kes ütles, et tema vaatas Tele 2 saadetud eristust erakonna juhatusele. Ei ole mingit põhjust arvata, et ta kuidagi sai kätte riigikogu kantselei või kuidagi riigikoguga seotud numbreid,” selgitas Tammet Delfile.

Tammet rääkis, et kui tuli välja, et Strandberg on korduvalt juhatuse vastase hagi sisse andnud Andres Murdveele helistanud, andis Mäesepp sellest ka ülejäänud juhatusele teada.

Tammeti sõnul on ta sellest küsimusest rääkinud ka Strandbergi endaga. “Absoluutselt, ta on väga kursis sellega.” Tema hinnangul ajab Strandberg lihtsalt jama. “Ma olen täiesti veendunud selles.”

Tammeti väitel haakub see süüdistus Strandbergi, Valdur Lahtvee ja Mart Jüssi kohtule valeinfo jagamisega. “Nad üritavad kohtu kaudu tekitada inimestele ebamugavusi, mõjutada, manipuleerida, et saavutada mingit oma domineerivat rolli erakonna juhtkonnas.”