„Reaalsus on see, et Eesti poliitiline ja ajakirjanduslik kultuur pole sellisel tasemel, mis laseks linnale kuuluval telejaamal neutraalsust säilitada,” kirjutab Tammerk Eesti Päevalehe arvamusküljel.

„Seda hakataks iga võimuvahetuse järel põhjalikult ümber mehitama. Välistatud pole ka valimistevahelised hõivamiskatsed. Kodurahus püsiva Tallinna huvides on targem linnaomanduses oleva televisiooni plaanist loobuda.”

Tammerki sõnul kogub võitlus Tallinna munitsipaalmeedia pärast veidraid tuure. „Tallinna TV kiiluvees on Isamaa ja Res Publica Liit esitanud ettepaneku rookida linnaosalehtedest välja kõik, mil on vähegi poliitika lõhn ligi. Sellised reeglid kehtisid mõnda aega siis, kui linnapea oli Tõnis Palts,” osutab ta.

“Eelnõust näeme, kui teostamatu on ajakirjanduse ülereguleerimine. Sellega keelustataks linnaosalehtedes poliitilise sisuga teabe avaldamine. Samuti ei tohi fotod ja teised kujunduselemendid sisaldada “otsest või varjatud poliitilist sõnumit”.”

Tammerki hinnangul oleks selle määruse korralikuks rakendamiseks vaja Glavlitti. „Korra-paar saaks kasutada ka Tartu ülikooli semiootikuid, aga ajalehte Pealinn hakatakse välja andma iga nädal. Üllas idee hoida linnalehed parteipropagandast puhtad on sel kujul teostamatu.”