Tammerk ütles KUKU raadio hommikuprogrammile "Ärataja" antud intervjuus, et justiitsminister Rein Lang oli eile riigikogus eelnõu esitlemisel väge täis, ei suutnud jääda teema tasandile ning ründas eelnõu kriitikuid.

Tammerk märkis, et eelnõu seaduseks saamine tähendab, et ajakirjanikud ei saa kasutata enam nii palju informatsiooni. Langi eestvedamisel koostatud allikakaitse eelnõu kaotab praeguse olukorra. Seni sai ajakirjanik jätta allika enda teada, tulevikus tahetakse aga luua tingimused, millal ajakirjanik peab kindlasti võimudele teatama, kust ja kelle käest info sai.

Tammerk ütles, et minister on eelnõu kokku pannud kabinetivaikuses ja nüüd on alanud varjusõda ajakirjandusega. Tammerk märkis, et eelnõu koostamisel oleks pidanud kaasama asjaosalisi, siis praegust vastuseisu ei oleks. Ministeerium tegutseb Tammerki hinnangul poliitilises kiviajas.

Miks tahetakse kehtivat olukorda muuta, on Tammerki sõnul segane. Eetikanõunik märkis, et viimase 15 aasta jooksul pole praegu kehtiv kord probleeme tekitanud, ei ole kohtupraktikat ja prokuratuur ei kurda. Ka praegu peab ajakirjanik kontrollima allikalt saadud infot ja allika motiive. Tammerk ütles see on sulepeast välja imetud eelnõu, millega minister tahab ajakirjandusele kohta kätte näidata.