“Et need meelelahutusajakirjandust tegevad inimesed muutuvad selle mängu osaks võib vaadelda kui selle mängu laiendust või pikendust, sest need inimesed, kes seal laval muidu on, neid on lihtsalt liiga vähe,” ütles ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk ETV hommikuprogrammis “Terevisioon”.

Tammerki hinnangul on need inimesed meediatarbijate jaoks ammendunud ja laval piisavalt kaua olnud ja nüüd peab meedia leidma uusi ideid. Kõige lihtsam on võtta kedagi juurde aga oma toimetusest. “See on meelelahutusmeedia mängu tahk, kus mõned meelelahutusmeediaga tegevelevad inimesed lasevad ennast nii heameelega nimetada, teistele lihtsalt pannakse see silt külge,” lausus ta.

Tammerki arvates peavad meediaväljaannete juhtkonnad oma tegijate inimlike külgede kajastamist väljaandele kasulikuks, kuid ajakirjaniku jaoks on see libe tee. “Reeglina peaks ajakirjanik olema tagaplaanil. Kui meelelahutuskanalites muutub väga tähtsaks see, mida see kajastaja ise teeb, siis lõpuks ei ole varsti enam üldse oluline see, et mis on see, millest ta ise räägib,” hindas Tammerk antud tendentsi kriitiliselt.