"Eks see progressiivsem ja konstruktiivsem pool Keskerakonnast on sellest ammugi aru saanud, et Keskerakond on tegelikult kinni jooksnud oma asjadega, et praktiliselt mingeid positiivseid arenguid seal enam ei ole ja mina leian küll, et Keskerakonnal palju valikuid pole. Kui nüüd üldkogul mingeid pöördeid ei tule, siis see kinnijooksmine jätkub," ütles Tamkivi Delfile.

Tamkivi ütles, et kui Keskerakonnas toimuvad sisulised muutused ka isikute tasandil juhtimise juures, siis on loomulik, et parlamendierakonnad peaksid kõik ühel hetkel olema võimelised omavahel tööd tegema, koostööd tegema näiteks siis, kui toimub koalitsiooni kokku panemine ja valitsuse moodustamine. "Minu meelest on ebanormaalne olukord, kus üks või teine parlamendierakond on täiesti mängust väljas. Kõik erakonnad, kes parlamenti saavad, peaksid olema selles seisus, et nendega oleks võimalik läbirääkimisi pidada," arvas ta.

Tamkivi sõnul ei saaks välistada ka valitsuskoalitsiooni moodustamist Keskerakonnaga. "Kui Keskerakonna poliitilist platvormi lugeda, siis seal on ühiskonna jaoks kindlasti selliseid mõtteid, mis võiksid olla tegelikult ju koalitsioonilepingutes esindatud. Kui paremerakonnad suutsid valitsuses olla sotsiaaldemokraatidega, siis miks mitte olla valitsuses koos Keskerakonnaga," sõnas Tamkivi, kuid lisas, et täna on see isikute tasandil siiski välistatud.