„Tavatöötaja oleks sellisel juhul kohe lahti lastud vääritu teoga politsei maine kahjustamise eest. Peadirektor aga õigustab ennast ja käitub intervjuu ajal demagoogina. Loodan, et siseminister Pevkur ei paku talle katust. Kui minister seisab kodanike suhtes aruandekohustusliku õigusriigi eest, kus valitsetakse ausalt, siis peab ta kiiresti otsuse langetama,“ rõhutas Talvik.

„Kui politsei reatöötaja saapad on auklikud, siis allub ta varustuse erikorrale ja ootab oma saapaid vahest isegi mitu kuud. Keegi ei andnud peadirektorile õigust rikkuda asutusesisest varustamise korda. Eestis ei tohi kehti põhimõte, et see, mis on lubatud Jupiterile, ei ole lubatud härjale,“ kritiseeris Talvik.

Talviku sõnul on eriti tähtis see moment, et töötaja ei tahtnud peadirektori põhjendamatuid kuludokumente kinnitada. Jutuks olev töötaja vallandati detsembris, kui Vaher lasi palgast summad kinni pidada. „Seega ootas Vaher saabaste osas kolm kuud ja kõrvaklappide osas kaks kuud enne, kui hüvitas selle oma detsembri palgast. Ilmselt sai ta aru, et asi võib päevavalgele tulla ja hakkas oma seljatagust kindlustama,“ ütles ta.

„Vaher kinnitas oma intervjuus, et ostis riigi raha eest kallid muusikakuulamise kõrvaklapid enne perega puhkusele minekut. Mida veel peaks juhtuma, et Eesti tippametnik vastutuse võtab? Kui ta ei astu tagasi, siis see on märk, et nii saabki toimetada. Vabaerakond on kategooriliselt selle vastu, et Eesti võtmeasutusi juhivad vastutustundetud inimesed,“ ütles ta.

Täna esitas Artur Talvik koos Vabaerakonna fraktsiooni teiste liikmetega sel teemal arupärimise siseminister Hanno Pevkurile.