"Juba kümmekond aastat on Tallinna Sadama juhtimine sisuliselt allutatud Reformierakonna kontrollile. Enamus nõukogu liikmetest on kas Reformierakonna liikmed või parteiga tihedalt seotud isikud. Isegi siis, kui valdkonna eest vastutav minister oli teisest erakonnast, ei õnnestunud oravate mõjuvõimu vähendada", ütles Talvik erakonna teatel.

"Tegemist on strateegilise ettevõttega, mis kuulub Eesti rahvale. Sel põhjusel on läbipaistmatu juhtimine täiesti lubamatu. Raske on uskuda majandus- ja taristuminister Michali ja reformierakondlasest sadama nõukogu esimehe Remo Holsmeri üllatusega täidetud avaldusi. Nemad on otseselt panustanud, et Tallinna Sadama juhtimine oleks kinnise poliitringkonna mänguväli, mis omakorda loob korruptsioonile soodsa kliima. Reformierakond käsutab riigisadamat nagu ülbe mõisnik oma talupoegi," lisas ta.

Talviku sõnul on kahtlustus niivõrd tõsine, et tagasi peaks astuma mitte ainult juhatus, vaid ka terve nõukogu ja minister Michal. "Tallinna Sadama nõukogu peaks tunnistama, et nad ei ole hakkama saanud oma kontrollfunktsiooniga ning astuma tagasi, et tekitada ruumi inimestele, kes on võimelised seda tööd paremini tegema. Michal on olnud ettevõtte kaadriotsuste juures ja omas alati täit ülevaadet, mille tõttu on ta poliitiliselt kaasvastutav," lausus Vabaerakonna saadik.

"See juhtum osundab veelkord, et poliitikute kuulumine riigiettevõtete nõukogudesse ilma vastutuseta, teeb neid ettevõtteid poliitilisteks mängukannideks. Peame loobuma senisest praktikast ja määrama riigi esindajateks kellegi huvisid esindavate poliitikute asemel võimalikult sõltumatuid ametnikke ja eksperte," lõpetas Artur Talvik.