Eestimaa Talupidajate Keskliitu süüdistati avalikus meedias, nagu me boikoteeriksime Eesti Maarahva Kongressi. Peame siinjuures märkima, et süüdistustel puudub igasugune alus, kuna „Eesti Maarahva Kongressi“ ei kavatse keegi, vähemalt käesoleva aasta jooksul, kokku kutsuda. Pole võimalik boikoteerida sündmusi, mida pole olemas ega lähiajal ka tulemas, edastas keskliit.

"Olgu siinjuures veel mainitud, et erakondadeülese Eesti Maarahva Kongressi kokkukutsumist ja ettevalmistamist alustas käesoleval kevadel Eesti Maaülikool ning moodustas ka vastava korraldustoimkonna, mille tööst võttis osa ka ETKLi esindaja. Selle kavandatav toimumisaeg oli planeeritud käesoleva aasta 28. oktoobriks. Peale seda kui üks erakond otsustas kuulutada oma valimiskoosoleku maarahva kongressiks, loobus Maaülikool võidujooksust kongressi korraldamisel," seisab teates.

"ETKLil pole midagi selle vastu kui erakonnad otsustavad maaelu ja põllumajandust puudutavaid teemasid arutada, me üksnes tervitame seda. Kui erakonnad kutsuksid meid oma konverentsidele, siis me oleksime valmis ka neile selgitama, millist põllumajanduspoliitikat talupidajad vajaksid. Kuid me ei pea võimalikuks võtta osa erakondade konverentside või kongresside korraldusest ja ettevalmistusest. Ka ürituste formaat peab olema selge ja üheselt arusaadav. Antud juhul püüab üks erakond korraldada oma valimiseelset maaelukonverentsi Eesti Maarahva Kongressi sildi all, lootes saada seeläbi üritusele oluliselt suuremat poliitilist kaalu."