Täna saatis ETKLI esimees Arvo Veidenberg kirja EPKK nõukogu esimehele, milles ta avaldas soovi ja palus ETKL arvata välja EPKK liikmeskonnast, teata ETKL.

ETKLi on veendunud, et iseseisva sotsiaalpartnerina valitsusele on tal võimalik esindada talupidajate huve tõhusamalt.

“EPKK on ebaloogilise liikmeskonna ja põhikirjaga organisatsioon. Sellest tulenevalt on tal ebademokraatlik põhikiri ja läbipaistmatu otsustusmehhanism,” leiab talunike keskliit.

ETKL taotleb tehtud otsusega ka suuremat läbipaistvust ja selgust huvide esindamisel põllumajanduse ja maaelu sektoris. “Meie arvates on oluline luua suurem selgus küsimuses — kes kelle huvide eest kostab. Poliitiliste manipulatsioonide tulemusena on kujundatud olukord, kus mitmete organisatsioonide liikmeteks on erinevate huvidega liikmeid. Seetõttu pole üheselt arusaadav kes kelle huve esindab,” leitakse pressiteates.

Talupidajate keskliidu hinnangul ei kaalu EPKK positiivne tegevus Eesti toidu propageerimisel üles nende erapoolikuid seisukohavõtte ühise põllumajanduspoliitika rakendamise suhtes Eestis.

“Ühtlasi märgime, et ka edaspidi leidub probleeme ja huve, mis on kogu sektorile ühised ning mis vajavad ka ühiselt esindamist. Nendes küsimustes on ETKL jätkuvalt valmis konstruktiivseks koostööks nii EPKK kui ka teiste põllumajanduse ja maaeluorganisatsioonidega.”