Näsuvere küla talunik Virve Eespere avastas aprilli keskel, et tema maal olevast sajaruutmeetriselt alalt on varastatud sinna kümne aasta jooksul kogutud maakivid, kirjutab Järva Teataja.

Naise sõnul varastas kivid Turgel Grupp, kes parandas seal ligidal teed.

Eespere nõudis varastatud kivide eest 15 000 krooni. „Nad pakkusid mulle 5000 krooni või lubasid uued kivid tuua, kuid ma polnud sellega nõus,” ütles ta. „Eks nad arvasid, et kui tegemist on vanema inimesega, siis saab ta ära lollitada.”

Pakutud kividest keeldus Eespere hirmus, et siis oleks Turgel Grupp järgmise kivihunniku juurde sõitnud ja sealt uuesti varastanud.

Türi vallavanem Enn Mäger ütles, et tellis Turgel Grupilt Näsuvere külas 20–30 meetri pikkuse valla teelõigu korrastuse. Vald maksab Turgel Grupile teeparanduse eest 10 000 krooni.

Turgel Grupi juhatuse liige Kalju Künnapuu tunnistas firma eksimust. Kohalikult põllumajandusettevõte olla andnud nõusoleku oma maalt kive võtta. „Aga kopajuht võttis kive ka taluniku maalt, kuid me ei teadnud siis, et see on taluniku maa,” sõnas ta.

Ettevõte oli nõus maksma kivide eest 5000 krooni või uued kivid tooma. „Mul on piinlik, et olen sellisesse pikantsesse olukorda sattunud, kuid ei pea õigeks maksta nende kivide eest 15 000, see on juba väljapressimine,” lausus ta.

Ajalehe ilmumise ajaks lubas Künnapuu Eespere maale vedada tagasi sama palju kive, kui sealt teeparanduseks võeti.