"Riigi omanduses olev äriühing ei tegele mitte ühestki otsast riigivõimu teostamisega. Selles mõttes ei ole tema vastutus samane riigiasutuse vastutusega. Riigiasutuse vastutusest tulenebki see, et nad peavad meile kõike teatama," selgitas Tallo Delfile erinevust riigiasutuse ja -äriühingu vahel.

Tallo kinnitusel kehtivad riigile kuuluvatele äriühingutele paljud tavalised aktsiaseltside või osaühingute seaduslikud põhimõtted, et riigi äriühinguid ei kistaks päevapoliitikasse.

Tema selgituse kohaselt ongi riigile kuuluvatele äriühingutele pandud seadusega kohustus avalikustada ainult teenuste monopoolses seisundis osutamisega seotud andmed.

"Need, kes teile ütlesid, olid tublid ja mida rohkem meil elu on avalik, seda rohkem on meil usaldust riigis ja seda odavam on selle ühiskonna ülevalpidamine, sellepärast, et usaldus on see, mis on kallis asi," ütles Tallo, kelle kinnitusel oleks andmete avalikustamine kohustuslik ainult juhul, kui omanik annaks sellise korralduse.

Delfi tundis huvi riigile kuuluvate äriühingute juhatuse liikmete ametiautode ja nende maksumuse vastu, kuid paljud ettevõtted keeldusid vastamast ja viirtasid avaliku teabe seadusele.