Lennuk on endiselt Liege lennuväljal, teatas NAG. Väljalend tagasi Tallinnasse toimub lähiajal. Sama lennuk lendab õhtul tagasi piirkonda, et kõik koju naasta soovijad Tallinnasse tuua.

Teisi Nordic Aviationi lennuliine puudutav tänane graafik juhtunust hetkel mõjutatud ei ole.

NAGi kommunikatsioonijuht Liis Veersalu: "Tänahommikune Tallinnast Brüsselisse teel olnud lend JP7175 suunati olukorra tõttu Brüsseli lennujaamas Liege lennujaama Ida-Belgias. Pardal on 35 reisijat ja 4 meeskonnaliiget, kellega on kõik hästi. Kõik pardal olnud soovijad toimetatakse Liege’st Brüsselisse bussiga või võimaldatakse tagasilend koju Tallinnasse.

Brüsseli lennujaamas ootab tagasilendu koju 41 meie reisijat, kellel palume võtta ühendust meie kõnekeskusega telefonil +372 664 2200, veendumaks et kõigiga on hästi ning toimetamaks nad võimalikult kiiresti Tallinnasse."

Hiljem teatas lennufirma esindaja, et Nordic Aviationi hommikune Tallinn-Brüssel lend maandus edukalt Liege’s. Pardalolnud reisijatest 5 on otsustanud naasta sama lennukiga Tallinnasse, ülejäänud toimetatakse bussiga Brüsselisse. Reisijad, kes otsustasid tagasi koju tulla, saavad lennuki pardal tasuta kõike, mida meil seal pakkuda on.

"Hetkel uuritakse meie meeskonna poolt optimaalsemaid võimalusi õhtuse lennuplaani osas. Võimalik, et lend Brüsselisse ei toimu, sest võib eeldada, et sealne lennujaam on kinni. Sel puhul loodame korraldada lennu lähipiirkonda, maandudes nt Liege’s või korraldades topeltlennu Amsterdami, et tuua koju kõik piirkonnas olevad kojunaasmise sooviga reisijad. Hoiame teid jooksvalt arengutega kursis.

Palume Brüsselis viibivatel hommikust Brüssel-Tallinn tagasilendu oodanud reisijatel endiselt võtta ühendust meie kõnekeskusega telefonil +372 664 2200, veendumaks et kõigiga on hästi ning toimetamaks nad võimalikult kiiresti Tallinnasse."

Brüsseli lennujaamas toimus kella kaheksa ajal kohaliku aja järgi vähemalt kaks kõva plahvatust. Belgia föderaalpolitsei teatel on hukkunuid ja vigastatuid. Valitsuse allikas räägib "rünnakust".