Linnakujunduskomisjon kiitis eelmise aasta oktoobris oma koosolekul heaks idee paigaldada Kristjan Palusalu graniidist portree Kalevi spordihalli ette, teatab Raepress.

Toona tegi komisjon ettepaneku Tallinna spordihallile kaaluda ka teistele Eesti sportlastele pühendatud mälestusmärkide paigaldamist spordihalli esisele platsile või haljasalale ja selleks korraldas Eesti spordiselts Kalev konkursi parima ideekavandi saamiseks.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas märkis, et linnakujunduskomisjonile tutvustati kaht ideekavandit, millest tõsteti esile Arhitektuuribüroo Pluss OÜ lahendus.

„Nende pakutud ideekavandi tugevuseks on kindlasti selle terviklahendus. Seal on paigas näiteks mälestusmärkide asukohad, jalakäijate alad, haljastus ja kõik muud komponendid, mis üldplaanis loob väga rahustava ja antud keskkonda sobiva terviku,“ tõdes Aas. „Siinkohal tuleb tunnustust ja tänu avaldada suure töö tegijale ja projekti eestvedajale Eesti spordiselts Kalevile, kes on kindlameelselt seisnud meie sportlaste mälestuse jäädvustamise eest.“

Arhitektuuribüroo Pluss OÜ lahenduse kohaselt on parki kavandatud kuni 21 mälestusmärki.

Eesti spordikuulsuste pargi loomist plaanitakse alustada Kristjan Palusalu mälestusmärgi püstitamisega sportlase 101-sünniaastapäevaks. Edaspidi jätkub spordikuulsuste pargi rajamine etapiviisiliselt.