“Paljud firmad on võtnud omale pikad, paarinädalased puhkused ja koolivaheaegadel on liiklus nagunii alati mitu korda rahulikum,” võimaldab praegune olukord Jaani sõnul vältida suurtes liiklusummikutes istumist ja tavapärast närvilist liiklusolukorda, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

“Tore oleks, kui selline olukord jääks kestma, aga tõenäoliselt on esmaspäeval vana Tallinn jälle tagasi,” nentis vanemkomissar.

Kuigi pühade ajal töötasid paljud Tallinna valgusfoorid pühapäevase režiimi järgi ja kollase tule pikema vilkumisajaga, et niigi vähest liiklust mitte asjatult takistada, torkas veel seegi nädal mõnel pool silma foore, mis polnud tööle hakanud.

AS-i Signaal foorigrupi juhi Peeter Tooni sõnul ei ole selle põhjuseks mitte väiksemast liikluskoormusest tingitud elektri kokkuhoid, vaid ikka liiga rõõmsas meeleolus autorooli istujad. “Enamasti on pühadeaegses fooride mittetöötamises süüdi hooletud autojuhid,” kommenteeris Toon, lisades, et seetõttu olid rivist väljas seitse fooriristmikku ja kokku tuli linnas teha 28 liikluskorraldusvahendite parandustööd.

Kui linna tähtsamad ristmikud peab AS Signaal korda tegema juba tunni aja jooksul, siis väiksematega võib aega minna isegi mitu päeva. “Foorikontroller on tänapäeval nii tark, et kui fooris on väiksemgi viga, lülitab ta kohe kollase tule sisse,” selgitas Toon fooride vilkumist töönädalal.

Keskmiselt saab Signaali dispetsˇer päevas kokku ligi kümmekond valgusfooride riket puudutavat telefonikõnet.

“See teeb umbes viis kuni seitse rikkis foorituld päevas,” lisas Toon.