"Ma ei oleks uskunud, et valima tuleb nii palju rahvast," ütles täna hääletamas käinud Anna Delfile. "Enamik valijaist olid pesionärid, üle kuuekümneaastased, väga lihtsalt riides. Minuvanuseid alla neljakümneviieseid oli väga vähe," kirjeldas Anna jaoskonnas kohatud inimesi. "Venemaal on olukord samasugune - väga vähesed noored käivad valimas."

Anna tõi siiski välja ühe olulise erinevuse venemaalaste ja Tallinna valimisjaoskonna järjekorras kohatud valijate vahel. Siinsed inimesed rääkisid Anna sõnul väga varmalt oma eelistustest. "Paljud ütlesid kõigi kuuldes välja, et hääletavad Putini poolt ja tegid sel teemal isegi nalja. Inimesed andsid vabalt ajakirjanikele intervjuusid," kirjeldas naine nähtut. "See on väga erinev sellest, kuidas Venemaal asjad käivad. Seal ei ole inimesed kandidaatidest rääkides eriti jutukad," ütles ta Delfile antud intervjuus.

Valima minnes ajas Anna sõnul talle järjekorra pikkus esmapilgul hirmu nahka. Mingil hetkel kaalus ta lausa, kas hääletamata jätta ja koju tagasi minna, kuid mõtles siiski ümber. "Ja mul on hea meel, et otsustasin jääda, sest järjekord liikus tegelikult küllaltki kiiresti. Hetkest, kui järjekorda asusin kuni hetkeni, mil sedelile märke tegin, läks vähem kui viisteist minutit," hindas Anna ooteaega.

Üldist meeleolu kirjeldab Anna positiivses võtmes. "Inimestel oli järjekorras hea tuju, visati nalja. Võib-olla olid mõned veel eilsest peost lõbusad," ütles Anna naerdes. "Päris tore oli. Inimesed lihtsalt veetsid lõbusalt koos aega ja samas ka hääletasid," kirjeldas Anna järjekonnas valitsenud õhkkonda.

Täna toimuvad Venemaal presidendivalimised, mille võitjaks kuulutatakse ilmselt praegune president Vladimir Putin. Eestis elavad Vene Föderatsiooni kodanikud saavad häätetada valimisjaoskondades Tallinnas, Tartus ja Narvas.