Tuletõrjele teatati, et Vabaduse väljakul asuvas Metropolis on puhkenud tulekahju kella poole kuue ajal hommikul, teatas Tallinna Tuletõrje- ja Päästeameti pressiesindaja DELFIle.

Tulekahju kustutama sõitis kokku kümme tuletõrjeautot, kontrolli alla saadi 40 ruutmeetril olnud põleng kell 5.53, likvideeriti 6.36.

Tulekahju sai alguse lahtisest tulest teisel korrusel. Pole teada, kas tegemist oli süütamise või hooletusega suitsetamisel.

Tulekahju puhkedes oli lõbustusasutuses palju rahvast. Turvamehed juhtisid inimesed majast välja, nii et tuletõrje saabudes polnud seal enam külastajaid.

Metropoli teise korruse sisustus on tulekahju tõttu täiesti rikutud, vee ja suitsu tõttu kannatas ka esimene korrus.

Tulekahju tõttu sai kannatada ka mitu samas majas asuvat Tallinna linnaametite kontorit.

Kergelt said kannatada kultuuriameti, omandireformiameti ja linnavaraameti ruumid, ütles BNS-ile Tallinna linnakantselei haldusdirektor Viljar Meister.

Põlengu tõttu on linnaametite ruumide sisustus kaetud kerge tahmakorraga, samuti on tubades tugev suitsuhais. Kõige rohkem sai kannatada Tallinna kultuuriamet, mis asub otse Metropoli kohal.

Viljar Meister käis esmaspäeva hommikul koos kindlustusfirma Bico esindajaga linnaametite ruume vaatamas. Kuna otsest kahju tulekahju tõttu ei tekkinud, siis ei ole praegu veel selge, kas kindlustus ruumide koristamise kulud korvab.

Bico teatab oma otsusest kulude korvamise osas teisipäeval. Kinnitamata andmetel hinnatakse esialgseks tulekahju tõttu tekkinud kahjuks kokku ligi 1,5 miljonit krooni.

"Ruumide tahmast puhastamine ei ole eriti suur töö. Rohkem häirib suitsuhais, millest enne paari päeva ilmselt lahti ei saa," sőnas Meister.

Peale Tallinna linnaametite sai tulekahjus kergelt kannatada ka Aivar Pilve advokaadibüroo.