Pika Hermanni torn on külalistele avatud kella 11st-18ni. Ladusama sissepääsu tagamiseks jagatakse külastajatele tasuta pääsmeid, kuhu on märgitud torni pääsu kellaaeg.

Harjumäel 20. Augusti väljakul esinevad Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva kontserdil Ivo Linna ja Kaire Vilgats ning orkester Peeter Saani juhatusel. Kontsert algab kell 15, aga juba kell 14 saavad huvilised osaleda Rahvarinde muuseumi korraldatavas Balti keti teekonna mängus ning Balti keti ja taasiseseisvumise teemalises viktoriinis. Üritus Harjumäel kestab kuni kella viieni ja on kõigile tasuta.

Kesklinna valitsus kutsub kõiki laulma ühiselt Eesti hümni Harjumäel täpselt kell 23.03 – hetkel kui Eesti toonane esindusorgan Ülemnõukogu Toompeal 28 aastat tagasi Eesti Vabariigi taas iseseisvaks kuulutas.

Tallinna Teletorn, Pirita linnaosa valitsus ja Kaitseliit korraldavad traditsioonilise perepäeva toonaste sündmuste üheks tulipunktiks olnud Teletorni ees ja sees. Kogu õuealal toimuv on tasuta.

Teletorni õuele oodatakse kõiki, keda huvitavad Eesti iseseisvuse taastamise sündmused ning riigi ja kodu kaitsmisega seonduv. Tallinna Teletorni juures tähistatakse seda päeva mitmekülgse perepäevaga juba kaheksandat aastat.

Iseseisvumise taastamise päeva tähistamisega tehakse algust kell 11. Külastajad saavad militaartehnikaga ning politsei, kiirabi ja päästeameti töö ja vahenditega tutvuda, lasketiirus kätt proovida. Koos räppar Reketiga saab teha VR-prillide abil virtuaalse rännaku Tallinna Vanglas ning sellega seotud erinevaid ülesandeid lahendada. Kell 17 annab kontserdi Uku Suviste koos ansambliga. Lisainfo: https://www.teletorn.ee/event/20-augusti-perepaeev/.

Eesti Ajaloomuuseum ootab 20. augustil nii suuri kui väikseid Maarjamäe lossipäevale. Mitmesugust tegevust jagub kella 12st-17ni. Maarjamäe lossipark ja muuseumid on avatud kell 10-18. Sissepääs üksikkülastajale 5 €, perepilet 10 €. Päevakavas on mänguasjade vahetuslaat, mängud ja meisterdamised lossipargi mänguväljakul, teadus-show, õnneloos, sõit hobukaarikuga, ekskursioonid, kontsert, tummfilmi “Kire lained” (1930) linastus jpm. Lisainfo: https://www.ajaloomuuseum.ee/kulastamine/uritused/maarjamae-lossipaev-20-augustil.

Taasiseseisvumispäeva tähistab ka Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu. Pidupäeva puhul on sissepääs poole hinnaga – täispilet 5 €, sooduspilet 3 € ja perepääse 11 €. Perepäev kestab kella 10-18. Külastajad saavad tutvuda püsinäitusega “Vabadusel ei ole piire. Räägitakse vabaduse kaotamisest ning selle taastamisest, fosforiidisõjast ja laulvast revolutsioonist ning ajast taas vabaks saamisest kuni Eesti astumiseni Euroopa Liitu 2004. aastal. Oma loo saavad rääkida inimesed, keda ajalooraamatutest ei leia. Huvilised saavad osaleda ka ringkäigul “Vabaduse ja taastamise radadel” ning lastele toimuvad põnevad töötoad. Rohkem teavet: www.vabamu.ee/mis-toimub/sundmused/taasiseseisvumispaev-vabamus.

Haaberstis toimub 20. augustil algusega kell 11 sportlik kogupereüritus Õismäe raba terviserajal. Kohtutakse Õismäe raba parklas Vabaõhumuuseumi teel. Kavas on lastejooksud, vabaklass, kepikõnd koos treeneriga, kontsert ja palju muud huvitavat. Vabaklassis ja lastejooksus osalejatele antakse mälestusmedalid. Lisaks ootab terviserajal kõiki unikaalne võimalus tutvuda Haaberstis tegutsevate huviringide tööga. Tervituskõnega esineb Õismäe raba terviseraja patroon Anne Veski ning päeva lõpetab pidulik kontsert. Osalemine on tasuta, eelregistreerida ei ole vaja.

Nõmme turul (Turu plats 8) annab taasiseseisvumispäeval kell 12 tasuta kontserdi Trio Comodo. Nõmme Linnaosa Valitsus kutsub Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva kontserdile Vabaduse parki (Sihi 98), kus astuvad kell 13 üles Ivo Linna, Antti Kammiste ja Supernova.

Esmaspäeval, 19. augustil kell 17 Kristiines Löwenruh´ pargis (Mustamäe tee 59a) algaval taas iseseisvaks saamisele pühendatud tasuta kontserdil esinevad viiuliansambel Võlukeeled ja ansambel Lõõtsavägilased. Korraldab Kristiine Linnaosa Valitsus.

Mustamäel Männi pargis 19. augustil kell 18 toimuva taasiseseisvumispäeva auks antava kontserdi „Rõõmus Eesti“ peaesinejaks on ansambel Curly Strings – nagu kontserdi nimi ütleb - olgem rõõmsad. Eesti üle, vabaduse üle, enda ja ligimese üle.