No Vaata mess ning kontserdid on mõeldud igas vanuses õpilastele. Aabitsapeole ootavad kõiki kooliteed alustavaid lapsi Aabitsakukk ja Pipi koos paljude sõpradega.

Messil No Vaata tutvustatakse huvitegevuse, noortekeskuste, sportimise ja muid vaba aja sisustamise võimalusi. Päeva jooksul kontserdimajas toimuvates töötubades saavad huvilised nukufilmi teha, autoportreed joonistada, punumis- ja sõlmimistehnikas järjehoidjaid valmistada, etnograafilisi kujundeid viltida, voolida jpm. Muusikalembestele tutvustakse DJ-maailma ning soovijad saavad osa kaasahaaravast näidisväitlusest.

Aabitsakukk (Venno Loosaar) ja Pipi Pikksukk (Nele-Liis Vaiksoo) koos paljude sõpradega edastavad esimeste klasside õpilastele, nende vanematele ja õpetajatele Aabitsapeo tervituse. Kontserdimaja esisel laval esinevad muusikaliste ja tantsunumbritega huvikoolide lapsed, taekwon-do harrastajad, tsirkuseartistid jne.

Ka noorte kontsertprogramm on mitmekesine. Päeval esinevad Marten Kuningas, Gorõ Lana, noorteprojekti Entrum patroon Teele Viira ning Sounds of September.

Õhtul toimub kontserdimaja saalis pidulik suurkontsert, kus esinevad Tenfold Rabbit, Grete Paia ja Ott Lepland. Kontsert on tasuta, kuid piiratud kohtade arvu tõttu tuleb eelnevalt Solarise keskuse Ticketpro kassast endale 0-eurone pilet võtta. Pileteid väljastatakse alates 22. augustist.

Pärast suurkontserti, kell 21.00 näidatakse välisministeeriumi fassadil kunstnik Taavi „Miisu“ Varmi loodud videomapping´ut.

Mess ja kontserdid toimuvad kella 12.00-21.30. Kogu programm on osalejaile tasuta.