45 miljoni krooni eest saavad uued teekatted vaid kõige kehvemas seisukorras olevad tänavad, ütles BNS-ile kommunaalameti juhataja asetäitja Ain Veltmann.

Praeguste kavade kohaselt saavad uue asfaltkatte tänavu Sõle tänav, Paldiski maantee Härjapea tänava piirkonnas, Pärnu maantee Nõmme keskuse ja Hiiu ülesõidu vahel, Endla tänav taksopargi viadukti juurest kuni rahvusraamatukoguni ning Estonia puiestee.

Hädasti vajaks uut teekatet ka Narva maantee Viru väljakust kuni Kadrioru kohvikuni, kuid rahapuudusel tuleb see töö lükata järgmisesse aastasse.

Veltmanni sõnul on kapitaalremonti vajavaid teid tunduvalt rohkem, kui linnaeelarvest eraldatud rahaga remontida suudetakse.

Möödunud aasta eelarves oli teede kapitaalremondiks ette nähtud 32,7 miljonit krooni. Keskerakondlik Tallinna võimuliit võttis sügisel veel 130 miljonit krooni laenu, mis läks suuremalt jaolt teede remondiks.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann on öelnud, et isegi möödunud aastal tehtud teeparandused on pool tegelikust iga-aastasest vajadusest.