Sügiseks peaks valmis saama kaks täielikult renoveeritud koolimaja Lasnamäel - 1984. aastal ehitatud Kuristiku gümnaasium ning 1989. aastal valminud Läänemere gümnaasium.

Tööde maksumus on mõlemal koolil samas suurusjärgus - Kuristiku kool koos staadioni ja jalgpalliplatsiga saab uuendatud 3,6 miljoni euro eest (56 miljonit krooni), pea sama suure, kuid ilma staadionita Läänemere gümnaasiumi valmimine läheb maksma 3,3 miljonit eurot (51 miljonit krooni).

"Renoveerimisel tuleb alati mõningaid tagasilööke ning on oht, et esialgne eelarve lõhki läheb, aga ma siiski usun, et saame nende summade ulatuses hakkama," ütles Astlanda Ehituse projektijuht Paul Järvsoo Delfile.

Kuristiku gümnaasiumi direktori Raino Libliku sõnul õppisid lapsed remondi ajal Sidekooli ruumides. "Tööd kulgevad plaanipäraselt ja loodame ka õige aegset valmimist. Seda, et saame septembrist õppetööd alustada renoveeritud koolimajas, on ehitaja meile kinnitanud," ütles Liblik.

Praeguse seisuga peaks ka Läänemere gümnaasiumis algama 1. septembril õppetöö täielikult renoveeritud hoones.

Tallinna haridusameti pressiesindaja Leini Jürissaare sõnul renoveeritakse koolid koostöös erasektoriga. "Kulud katab eraettevõte, linn hakkab majade eest tasuma rendimakseid, nagu ka teiste PPP-koolide puhul," ütles Jürisaar, kelle sõnul sel sügisel üheski Tallinna koolis suuremaid remonte ega renoveerimisi plaanis ei ole.

Lisaks renoveeritakse pealinnas kaks lasteaeda - Vikerkaare ja Kolde lasteaiad, mis peaksid valmis saama 31. detsembriks.