Plakatitelt olid välja lõigatud vaid naist kujutav osa, kiri "L`Erotique" oli alles jäetud.

Laupäeva keskpäevaks asendasid messi korraldajad maharebitud plakatid uutega.

Politseile ei teinud keegi plakatite maharebimise kohta avaldust.

30. märtsist kuni 1. aprillini Sakala keskuses peetava erootikafestivali reklaam on tekitanud Eesti poliitikutes ja kirikuringkondades pahameeletormi.

Eesti Kristlik Rahvapartei (EKRP) koos Eesti Kristlike Naiste Liiduga soovisid seksifestivali keelustamist, leides, et see on kõlblusevastane.

Eesti Kristlik Rahvapartei (EKRP) ja Kristlike Naiste Liit pöördusid kolmapäeval peaminister Mart Laari, kultuuriminister Signe Kivi ja riigikogu kultuurikomisjoni poole ettepanekuga keelustada seksfestival.

Ühtlasi tegid riigikogus esindamata erakond ja liit ettepaneku lugeda kõnesoleva erootikafestivali reklaam kõlvatuks ning korraldada reklaami eemaldamine, teatas EKRP.

Ka Eesti kirikute nõukogu (EKN) valmistab ette ametlikku pöördumist seksuaalelu propageerivate erootikamesside korraldamise ja meedias kajastamise vastu.

Sakala keskuses peetava ürituse "L'Erotique" reklaamplakatite kohta tegi korraldajatele ettekirjutuse keeleinspektsioon, kuna reklaam peab seaduse järgi olema eestikeelne.

Peaminister Mart Laar ja kultuuriminister Signe Kivi said reedel erootikafestivali korraldajatelt pöördumise, kus palutakse kaitset.

Seoses mitme järjestikuse rünnakuga eri organisatsioonide poolt - keeleinspektsioon, Eesti kirikute nõukogu, Kristlik Rahvapartei, Eesti kristlike naiste liit - oleme meie, festivali "L Erotique" koraldajad, sunnitud pöörduma Eesti Vabariigi peaministri ja kultuuriministri poole palvega kaitsta sõna-, südametunnistuse- ja arvamusvabadust, mis peaksid olema põhiseadusega garanteeritud, teatas festivali direktriss Ly Aosaar avalikus pöördumises.

Aosaare kinnitusel ei propageerita 30. märtsist kuni 1. aprillini Sakala keskuses peetaval üritusel ohjeldamatut seksuaalelu, pornograafiat ega seksuaalseid äärmusi.

Pöördumise kohaselt aktsepteerivad festivali korraldajad kirikute nõukogu seisukohti pereväärtuste propageerimisel, kuid vastavalt põhiseadusele on inimesel õigus valida, kas käia kirikus, erootikafestivalil või mõlemas kohas.