Tallinnas muutuvad seitsmekohaliseks kõik kuuekohalised telefoninumbrid, mis praegu algavad numbritega kaks, neli, viis ja 79. Mai alguseks olid uued numbrid tehniliselt ette valmistatud ja kuni pühapäevani võib valida nii vana kui ka uut numbrit.

Kuna tegemist on uue numbrimuudatuste süsteemiga, soovitab Eesti Telefon uute numbrite viivitamatut ja aktiivset kasutusele võttu, et hajutada alates pühapäevast endistel numbritel töötava teategeneraatori koormust, märkis pressiesindaja.

Ta lisas, et sisse- või väljahelistamisel ilmnenud probleemidest palub Eesti Telefon teada anda kohe rikketeadete telefonil numbriga 160.

Endiste telefoninumbrite kasutamisaeg lõpeb ööl vastu pühapäeva kell 12. Pärast numbrimuutust saab helistaja Tallinna klientide endisele numbrile helistades teategeneraatorilt eesti- ja ingliskeelse teate uue telefoninumbri kohta.

Pärast pühapäeva algavad muudetud numbrite massilised digijaamadesse ümberlülitused. Juunis digitaliseeritakse viiega algavad telefoninumbrid Mustamäel, lausus pressiesindaja.

Augustist alustatakse Lasnamäel ja Pirital kahega ja Viimsis 79 algavate telefoninumbrite digitaliseerimist. Septembrist aasta lõpuni digitaliseeritakse Pelgulinnas neljaga algavad numbrid. Kokku digitaliseeritakse ligi 61.000 telefoninumbrit.

Digitaliseerimine tõstab nii telefoni- kui ka internetiühenduse kvaliteeti ja annab internetiühendusele suurema kiiruse.

Eesti Telefoni eraklientidel jääb vana kuutasu terveks aastaks alates päevast, millal ümberlülitus digitaalvõrku tehakse. Äriklientide kuutasu muutub digitaaljaama ühendamisele järgneva kuu alguses.

15. aprillil ja 14. mail muudetud telefoninumbrid on üleval ka Eesti Telefoni koduleheküljele www.et.ee/et.