Tallinna kommunaalameti lepingupartnerid vedasid vanalinnast ja kesklinnast möödunud ööpäeval välja 735 kuupmeetrit lund. Lumekoristuse tehnikaühikuid oli väljas 73 ja käsitsitöö brigaade 31, teatas Raepress.

Seoses maha sadanud lumega ja jätkuva sajuga tuletab munitsipaalpolitsei amet meelde, et vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on kinnistu ja ehitise omanikul kohustus teostada kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal heakorratöid, sealhulgas lumekoristust ja libedusetõrjet.

Puhastusalal tuleb heakorratööde tegemine mupo sõnul lõpetada hommikul kella 7-ks (v.a rasked ilmaolud). Vajadusel tuleb puhastusala puhastada ka päeva jooksul. Libedusetõrjeks tuleb kasutada puistegraanuleid, mille läbimõõt on 2-6 mm. Keelatud on kasutada tuhka või kloriide.

Tallinna kodulehe rubriigis „Hetkel oluline“ on üleval juhendmaterjal „Ohutusnõuded katuste lumest ja jääst puhastamisel“. Juhendmaterjali juurde on lisatud katuste koristamisega tegelevate ettevõtete loetelu koos kontaktandmetega. Ettevõtete kontaktandmeid on võimalik saada ka helistades Tallinna abitelefonile 1345.

Ilmaprognoosi järgi sajab täna kohati lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Õhtupoolikul jõuab saartele tihedam sajuala ja laieneb mandrile. On jäidet! Kagu- ja lõunatuul tugevneb 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15, õhtul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni 2, saartel kuni 4 kraadi.