Hinnaerinevus avaldub eelkõige perioodipiletite puhul: näiteks 90 päeva ID-pilet maksab Tallinna elanikele 660 krooni ja mittetallinlasele 825 krooni. Eelmüügist ostetud bussitalongi hind nii tallinlastele kui mittetallinlastele on 15 krooni, teatas Raepress.

Samuti korrigeeriti tasuta sõidu õigust. Tasuta sõidu õigus säilitati kolme ja enama lapsega pere lastele, vormiriietuses politseiametnikele ja linnaosa valitsuste hooldustöötajatele, kes on rahvastikuregistrijärgselt Tallinna linna elanikud. Nii ka üliõpilaste, pensionäride ning kolme ja enama lapsega pere vanemate osas antakse sõidusoodustust vaid rahvastikuregistrijärgsetele tallinlastele.

Õpilaste osas lähtuti ühistranspordiseadusest, milles sätestatakse, et kõigile õpilastele tuleb anda kuni 50-protsendilist soodustust täishinnast. Enne 1. veebruari 2010 ostetud sõidu- ja ühiskaardid kehtivad aktiveeritud perioodi või neile märgitud tähtaja lõpuni.

Enne 1. veebruari 2010 ostetud talongid kehtivad 31. märtsini 2010. Pärast seda tähtaega võib neid talonge kasutada 2010. aasta lõpuni kombineerituna teiste talongidega nii, et sõidu eest tasumise hind ei oleks sõidutalongi puhul alla 15 krooni, soodustalongi puhul alla 7 krooni.

Enne 1. veebruari 2010 ostetud tunnipiletid kehtivad 31. märtsini 2010. Pärast seda tähtaega võib neid tunnipileteid kasutada 2010. aasta lõpuni kombineerituna teiste tunnipiletitega nii, et sõidu eest tasumise hind ei oleks tunnipileti puhul alla 16 krooni, soodustunnipileti puhul alla 9 krooni.