Sageli kasutatakse aegunud ja võltsitud invaliidi parkimiskaarte. Küsimus on selles, et trahvi saab määrata, kui kaart on kehtetu ning seda saab läbi autoakna kontrollida. Ent Pärna sõnul on väga raske läbi autoakna kindlaks teha, kas kehtivuskuupäeva on võltsitud.

Lisaks sellele kasutatakse võtet, et võetakse reaalselt puudega inimesele välja antud kaart ning pargitakse sellega tasuta, ehkki puudega inimene ei pruugi üldse selle autoga sõitnud olla. Pärn märkis, et peaaegu igast suguvõsast võib leida puudega isiku, kellele kirjutatakse välja kaart – see võib olla välja kirjutatud kus tahes. „Transpordiamet ei saa kuidagi tõestada, et see isik, kellele kaart on välja kirjutaud, ei sõitnud just selle autoga,“ märkis ta.

Delfi kirjutas täna, et vanalinnas seisab lausa kolm luksusautot, millel on puudega isiku parkimiskaart armatuuril ning mis saab seega tasuta parkida.

Pärn selgitas, et sõiduki numbrite järgi ei ole võimalik tuvastada isikuid, kellele puudega isikute parkimiskaart on väljastatud, kuivõrd kaardid väljastatakse isikutele, mitte sõidukitele. Seega sõiduki margil-mudelil, millele puudega isiku parkimiskaart on asetatud, ei ole mitte mingisugust tähtsust.

„See on teiste parkijate suhtes julm ja ebaõiglane,“ möönis Pärn, ent kinnitas, et praeguse seaduseandluse järgi ei saa midagi teha. Eriti palju kasutatakse seda võtet just Tallinna vanalinnas, kus parkimine on kõige kallim.

Puudega isiku parkimiskaarte väljastatakse kohalike omavalitsuste poolt sotsiaalministri kehtestatud korras. Kõigi Eest Vabariigis väljastatud puudega isikute parkimiskaartide kohta on võimalik saada infot Eesti puuetega inimeste koja koduleheküljelt.

Tallinna Transpordiamet, kes korraldab parkimist Tallinna linnas, aktsepteerib Euroopa liikmesriikide poolt väljastatud puudega isikute parkimiskaarte. Kui tekib kahtlusi puudega isiku parkimiskaardi kehtivuse kohta, siis pöördutakse kaardi väljastanud asutuse poole nii Eesti Vabariigis kui ka välisriigis.

Nii Tallinna Transpordiameti lepingupartner Ühisteenused, kes kontrollib tasulisel parkimisalal parkimistasu maksmist kui ka munitsipaalpolitsei parkimisjärelevalve, kes kontrollib liiklusseaduse nõuete täitmist parkimisel, peavad jälgima, kas tegu on ikka kehtiva puudega isiku parkimiskaardiga, kas see on originaal jne.