Möödunud päeval ja ööl oli lumetõrje ja äraveoga ametis kokku 102 tehnikaühikut. Lisaks tehnikale oli väljas 26 käsitööbrigaadi. Tänavatele puistati ligi 120 tonni kloriide ja 7,2 tonni sõelmeid, teatas Raepress.

„Kommunaalameti lepingupartnerid on kõigi lepingus ette nähtud kõnniteede hooldamisega enam-vähem toime tulnud, teiste kõnniteede korrashoiu peavad tagama kinnistuomanikud,“ ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Täiendavaid koristustöid tehti pidevale lumesajule vaatamata viimasel ööpäeval ka ühissõidukipeatustes - laiendati ootealasid ja kitsamatest kohtadest veeti lumi ära. „Lume äraveo maht on päevast päeva kasvanud – kui eelmisel ööpäeval veeti välja umbes 4000, siis viimasel juba lausa üle 5500 kuupmeetri lund,“ ütles Boroditš.

Pirital ja Kristiines on kõnniteede ja ülekäigukohtade koristamiseks juba tööle rakendatud ka töötute käsitööbrigaadid. Töötute brigaadid on tegevust alustamas ka teistes linnaosades. Lumetõrjetöödele kaasatakse kokku sadakond töötut.

„Palume linnakodanikel kannatust varuda – kinnitame, et kõik tänavapuhastusfirmad koos lisajõududega töötavad täistuuridel, võitlus niisuguse rekordilise lumekogusega ei ole lihtne ning lume väljavedu on paratamatult aeganõudev,“ nentis Boroditš.