SL Õhtuleht kirjutab, et V.Š. on tänavu suvel ja sügisel kihutamise ning talle iseloomuliku kurve lõikava sõidustiili pärast kinni peetud juba viis korda, kuid politsei ei suuda potentsiaalset liiklusmõrvarit kuidagi ohjeldada.

Viimati tabati V.Š. narkouimas kihutamast alles möödunud nädalal.

Politseisaate “Raport” kaamera ette on pilves sohver jäänud kolm korda. Neist kahel on just telemehed olnud need, kes taksoplafooniga tumesinise Opel Omega sõidumaneeridele tähelepanu juhtisid.

“Spidomeetri järgi oli kiirus 90-100,” räägib saatejuht Raimo Kummer 5. augustil juhtunust. “Auto käis ühest teeservast teise. Balti jaama juures tuli autost välja nokkmütsi ja punnis silmadega mees ja ostis pirukaid.”

Teleoperaatori kutsutud politsei viis kummaliselt käitunud mehe ekspertiisi, kus meedikud tuvastasid tal amfetamiinijoobe.

Teisel korral sokutasid telemehed juba tuttava numbriga (441 APE) taksosse erariides kliendi. Politsei peatas auto Toompuiesteel. Seekord polnud joove silmaga nähtav ja ekspertiisi juhti ei viidud. Tema autost leidsid aga politseinikud ampulli narkootikumiga GHB.

Liikluspolitsei komissari Villu Vane sõnul on probleem selles, et mees on talle 5. juunil purjuspäi põhjustatud avarii ja sündmuskohalt lahkumise eest 26. juunil määratud karistuse, 6000 krooni trahvi ja juhiluba aastaks hoiule, kohtus vaidlustanud.

Et seetõttu pole esimesel joobes sõitmise karistusel veel juriidilist jõudu, ootavad oma järge ka järgmised vahelejäämised, sest esimese jõustumisel on järgmised karistatavad juba kriminaalkorras.

“Asi peaks kohtus arutusele tulema jaanuaris. Tegime taotluse, et võetaks kiiremini ette,” rääkis Vane SL Õhtulehele.

Taksokomisjon on V.Š. taksoveoloa peatanud juba 18. juulil.