“130 meetri juures lõpeb meie arhitektidel või linnaplaneerimise ametnikel nägemus kõrghoonetest. Täna puudub huvi üle 130meetriseid hooneid ehitada, kuid olen täiesti kindel, et viie aasta pärast leidub selliseid arendajaid, kes võiksid linna lisada midagi kaasaegset, ilusat ja kõrget,” ütles Kallo neljapäeval toimunud kesklinna visioonikonverentsil.

Kõrgusepiirangut ei peaks Kallo sõnul üleüldse olemas olema, kuna otsus, kui kõrge maja ehitada, peaks sõltuma sellest, kuidas see antud kohta sobib, kirjutab Eesti Päevaleht.

Seni on muinuskaitsjate nõudel ja vaikival kokkuleppel kõrgusepiiri seadmisel lähtutud Oleviste kiriku kõrgusest (123,7 m).

Muinsuskaitsja Jaan Tamm ei uskunud, et Kallo unistus täitub, kuid pidas olulisemaks seda, kui palju kõrghooneid ehitatakse.

Tallinna tingimustes algavad kõrghooned ametliku määratluse järgi 45 meetrist. Sügiseks valmiv kõrghoonete teemaplaneering näeb ette neli kõrge hoonestusega piirkonda: Maakri (max 130 m), Sossi (83 m), Tallinn-Väike (77 m) ja Järve (83 m) kõrghoonete piirkond.