“Keskerakonna Tallinna linnapeakandidaat on erakonna esimees Edgar Savisaar, kellest on saanud kõige pikema staažiga Tallinna linnapea taasiseseisvunud Eestis. Valimiste päevaks on ta juhtinud pealinna ühtekokku viis aastat ja neli kuud, praegu juba kolmandas linnavalitsuse koosseisus,” teatas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

“Keskerakonna esinumber Haaberstis on linnaosavanem Viktor Vassiljev, Kesklinnas Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, Kristiines linnaosavanem Mihhail Korb, Lasnamäel Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Mustamäel endine Tallinna linnapea ja praegune riigikogu aseesimees Jüri Ratas, Nõmmel linnaosavanem Rainer Vakra, Pirital linnaosavanem Tiit Terik ja Põhja-Tallinnas endine Põhja-Tallinna linnaosavanem ning praegune Euroopa Parlamendi saadik Vilja Savisaar,” lisas Toobal.

“Keskerakonna nimekirjas kandideerib lisaks linnaosavanematele ja abilinnapeadele ka praeguseid ja endiseid riigikogulasi ning eksministreid, Euroopa Parlamendi saadikud Vilja Savisaar ja Siiri Oviir. Kandidaatide seas on ka palju tublisid sportlasi, kultuuri- ja haridustegelasi, lauljaid, omavalitsustegelasi, ärimehi ja kõigi teiste erialade esindajaid,” märkis peasekretär.

“Näiteks kandideerivad Keskerakonna nimekirjas tippsportlased Ksenija Balta, Andres Oper ja Irina Embrich, näitlejad ja lavastajad Henrik Normann, Eduard Toman ja Eino Baskin, muusikud Katrin Siska, Sergei Maasin ja Riho Rõõmus, vabadusvõitlejad Harri Henn ja Jaak Haud, Miss Estonia 2009 Diana Arno, Tallinna Ülikooli akadeemiline raamatukogu direktor Andres Kollist, rahvusvahelise õiguse ekspert Heiki Lindpere, endine Estonia priimabaleriin Kaie Kõrb, populaarne karikaturist ja šarsimeister Hugo Hiibus, bioloogia doktor Sergei Bogovski, arst Peeter Mardna, neorukirurg ja Savisaare valitsuse tervishoiuminister Andres Ellamaa,” loetles Toobal.

“Nii eelmistel kui üleelmistel kohalikel valimistel saavutas Keskerakond Tallinna linnavolikogus absoluutse enamuse, saades 63-st volikogu kohast 32. Praeguseks on aga Keskerakonna fraktsioon Tallinna linnavolikogus kasvanud 37 liikmeni, sest mitmed endised opositsioonisaadikud on meie poliitika heaks kiitnud ja erakonna fraktsiooniga liitunud,“ lausus Toobal. „Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooniga on peale eelmisi kohalikke valimisi liitunud Peeter Mardna, Aivar Kuusmaa, Svetlana Melehhova, Igor Kravtšenko ja Oleg Rebane.”

Toobal ütles, et erakond tuleb valimistel oma nimekirjaga välja umbes 200-s omavalitsuses üle Eesti.