Fotodel baseeruvad välireklaamid on üleval Tallinna Lennujaamas ja Tallinna Sadamas, samuti võib neid seitsmes eri kujunduses näha Tallinna tänavatel, ütles ETAle projekti “Eesti tuntuks!” juht Evelin Int-Lambot.

Samuti on plakateid hotellides, turismiinfopunktides, Saku Suurhallis ja Eurovisiooni pressikeskuses. Välireklaamikampaania on “Eesti tuntuks!” projekti meeskond teinud koostöös Tallinna kultuuriväärtuste ametiga.

Välisministeeriumi eestvõttel toimuvad ka 17 välisriigis Eurovisiooniga seotud promoüritused, kus on kasutusel samad plakatid.

Reval Hotelligrupi, SAS Radissoni ja Viru hotellide teenindustöötajad kannavad “Eesti tuntuks!” projekti raames välja töötatud rinnamärke “WelcomeToEstonia”. Märki kannavad ka mitmed turismikaardid, pressiinfomaterjalid, hotellide sissepääsud, SAS Radissoni ja Viru fassaadid. Tulika Taksod ja Linnataksod kannavad märgiga aknakleepse.

24 EBU telekanalisse näitamiseks on saadetud filme, neid on kasutanud ka erinevad uudistekanalid, viimati Soome MTV3 kella 10 uudised, märkis Int-Lambot.

Akrediteeritud ajakirjanikud, kes tulid Eurovisioonile riikidest, kus Eestil on saatkond, on enne Eestisse tulekut saanud Eestit tutvustava CD-romi. Levi korraldasid Eesti saatkonnad. Eestis said nad koos meediakohvriga Eestit kui turismi-ja ärikeskkonda, aga ka lihtsalt kui põnevat ja sõbralikku riiki tutvustava trükise. See kingiti ka kõigile delegatsioonide liikmetele.

Brand Estonia kontseptsiooni alusel loodud multimeedia presentatsioon tutvustab Eestit Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse välisesinduste avamisel Londonis, Berliinis, Helsingis ja Moskvas.

Eesti brandi loomise meeskond korraldab ka mõned pressiüritused: täna tutvustatakse Eesti muusikat läbi aegade, homme keskaegset Tallinna, neljapäeval Eesti kaasaegset kunsti ja reedel Eesti brandi kontseptsiooni, ütles Int-Lambot.

Ka abistab Eesti brandi meeskond arvukaid välisajakirjanikke neid huvitavate persoonidega intervjuude kokkuleppimises ja muude ideede realiseerimises alates kunstinäituste leidmisest lõpetades veinituuride organiseerimisega.