Tallinna linna haldusterritooriumil on alkoholi tarbimine lubatud üksnes Toompeal Falgi tee, Toompea tänava, Toom-Kooli tänava, Kiriku tänava ja Rahukohtu tänava vahelisel alal ning Kadriorus J. Poska tänava, A. Weizenbergi tänava, Mäekalda tänava ja Narva maantee vahelisel alal.

Nimetatud piirkondadesse Kadriorgu ja Toompeale on juba paigaldatud ka paigaldatakse alkoholi tarbimist lubavad märgid. Avalikus kohas joomist lubaval märgil on kujutatud kollasel taustal sinine õllepudel ja sinine veinipokaal.

Alates 1. juulist 2014 on Eesti Vabariigis lubatud avalikes kohtades alkohoolsete jookide tarbimine mittehäirival viisil.

Abilinnapea Arvo Sarapuu tõdes, et alkoholipoolitika on teinud öötundidel vanalinnas räuskajate talitsemise veelgi keerulisemaks. „Korralikud inimesed peavad seadusandjate heakskiidul leppima öörahu häirijate ja uneröövijatega. Seadusmuudatus, millega avalik alkoholitarbimine lubatavaks muutus, nullis linnavalitsuse jõupingutused olukord öises vanalinnas kontrolli alla saada - öised joomapeod tänaval said justkui seadusliku aluse.“