Tallinna Linnatranspordi aktsiaseltsi pressiesindaja Urmas Toomingu sõnul on Tallinn võtnud endale eesmärgi, et elektritranspordi osakaal pealinna ühisveonduses ei tohi väheneda. Sellest lähtuvalt otsibki Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) võimalusi, kuidas asendada vanad Škoda trollid lähiaastatel uute keskkonnasõbralikemate ühissõidukitega.

Homme, 18.veebruaril kell 14.00 esitlevad ja tutvustavad Poola firma LBus Ltd. ja TLT esindajad Laikmaa tänaval Viru keskuse kõrval asuvas bussipeatuses ainult elektri jõul liikuvat liinibussi, mis teeb kohaletulnutele linnas ka väikese sõidu.

Elektribuss CS10E on valmistatud Poolas. LBus Ltd. andmetel võib buss ühe laadimisega sõita kuni 240 kilomeetrit. Kolmeukselises 10 meetri pikkuses ühissõidukis on kokku 53-58 reisijakohta (sõltuvalt variandist), millest istekohti on 24.

Buss on madalapõhjaline, varustatud kütte- ja ventilatsioonisüsteemiga, millele eriti külmade ilmade puhul annab lisajõudlust Webasto küttesüsteem. Kuus konteinerit liitium-ioonakudega paiknevad bussi tagaosas, kus on ka mootor.