Patriarh Aleksius II mälestav jumalateenistus ja monumendi avamise tseremoonia toimuvad 8. septembril kell 12 Lasnamäele ehitatava õigeusukiriku juures.

Avamisele on kutsutud ka avaliku elu tegelased, Riigikogu ja Tallinna linnavolikogu saadikud, Eesti valitsuse liikmed, Eestis tegutsevate usuorganisatsioonide esindajad, meediakanalite peatoimetajad ja väliskülalised.

Eesti Päevaleht kirjutas, et kutsutute seas on ka koos Savisaarega mõjuagendi-skandaali keskmesse sattunud Jakunin.

Kutsetes Venemaa külalistele rõhutab Savisaar, et Aleksius II büst avatakse väljakul Lasnamäele kerkiva õigeusu kiriku ees, millele kirikujuht 2003. aastal ise nurgakivi pani.

Jakunin sattus samas 2010. aasta lõpul skandaali, kui selgus, et Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Savisaar küsis õigeusukiriku jaoks Jakuninilt sularahas annetust. Kaitsepolitsei poolt avaldatud info kohaselt suudeti kahtlane rahastusskeem ära hoida, kuid Jakuninit haavas kaitsepolitsei tegevus sedavõrd, et mullusele Koidula piiripunkti avamisele keeldus Vene raudteede president tulemast. Toona kutse esitanud Eesti Raudteele teatas Jakunin, et kuna Eesti esindajad on teda pidevalt solvanud, siis lükkab ta küllakutse tagasi.