Sportlikke võimeid võrreldakse Tallinnas tosinal spordialal – kergejõustikus, ujumises, maadluses, karates, judos, võrkpallis, rannavõrkpallis, korvpallis, jalgpallis, tennises, petanqis ja males, teatas Raepress.

CSIT maailmamängude avarongkäik toimub laupäeval, 3. juulil kell 18 marsruudil Rävala pst-Kalevi staadion, kus toimub ka mängude pidulik avatseremoonia kell 19. Avamisüritusena toimub suur võimlemispidu „Pidu läheb käima“, mis toob Kalevi staadionile 5600 võimlejat Eesti erinevaist paigust ning külaliseesinejad Taanist ja Soomest. Ainulaadse, efektide ja üllatusterohke võimlemispeo pealavastaja on Märt Agu, ent kavade koostamisel ja õpetamisel lõid kaasa enam kui 13 võimlemispedagoogi.

CSIT maailmamängud kujutavad endast spordiseltsidesse kuuluvate õppivate ja/või töötavate sportlaste ülemaailmset kokkutulekut. Esimesed maailmamängud korraldas 2008. aastal Itaalia kuurortlinn Rimini.

Lisaks spordivõistlustele on II CSIT maailmamängude raames kavas ka käimisfestival. Kepikõnd mererannal ja Kadriorus, retk öises vanalinnas, Aegna saare ja Naissaare väisamine annab suurepärase võimaluse tutvustada sportlastele kauneid paiku ja Eesti kultuurilugu.

II CSIT maailmamängude korraldaja Tallinnas on Eesti Spordiselts Kalev.