Kuku raadiole öeldi linna abitelefonilt, et valgustus lülitati täna välja kell 4.52, umbes poolteist tundi enne päikesetõusu. Tööle jäid vaid turvakaamerate juures asuvad lambid.

Kui kaua ja millises ulatuses pimendamine kestab, seda pole praegu veel otsustatud.

Elektrihinna tõusu tõttu keerab linna aasta lõpuks välja ka 10 000 tänavavalgustit. Praeguseks on pimedaks tehtud 5000 laternat. Kokku on linnas umbes 52 000 tänavavalgustit. 2012. aasta hindade juures säästaks 12 kuuks 10 000 valgusti väljalülitatuks jätmine 1 267 992 eurot, ütles Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Kui seni on peamised valgustite väljalülitamised toimunud magistraaltänavatel, siis praegu testib ja analüüsib linn võimalust lülitada tänavavalgustus ka väiksematel tänavatel valgustikilpide kaupa kellaajaliselt välja, seda näiteks ajavahemikul kella 23-6.

Tänavavalgustuse vähendamist alustas Tallinn kolm aastat tagasi majanduskriisi tõttu ja see on jätkunud siiani. Tunamullu hoidis linn tänavavalgustuse vähendamisega kokku 18 miljonit krooni ehk 1,15 miljonit eurot.

Samal ajal tänavavalgustuse vähendamisega kavandab Tallinna linnavalitsus tulevast aastast üle minna tasuta ühistranspordile, mille aastaseks koormuseks linnaeelarvele on arvestatud 20 miljonit eurot. Palju kõneainet tekitanud Tallinna TV tänavune eelarve on aga samuti suurem kui tänavavalgustuse vähendamiselt saadav kokkuhoid ehk ligi kaks miljonit eurot, kirjutas BNS.