Täpse info teise elamuehitusprogrammi raames linnalt korteri üürile saamise tingimuste ja võimaluste kohta leiavad huvilised internetiaadressilt www.tallinn.ee/eluase.

Vormikohane avaldus korteri üürile saamiseks peab laekuma kas posti teel, interneti vahendusel või isiklikult kohale toimeatuna hiljemalt 23. septembriks linnavaraametisse (Vabaduse väljak 10, IV korrus).

„Taotluste läbivaatamisel on üks peamisi kriteeriume taotluse esitamise aeg, mis tähendab, et mida varem avaldus esitati, seda suurem on tõenäosus korter üürile saada,“ rõhutas abilinnapea Eha Võrk. „Soovi korral on võimalik pakutavate korteritega ka kohapeal tutvuda. Esimene tutvumisvõimalus on kolmapäeval, 26. augustil kell 10 ning teine reedel 28. augustil kell 10.“

Tallinna linnavalitsus kinnitas 19. augustil teise elamuehitusprogrammi põhimõtted, mille alusel saavad noored pered ja Tallinna linnale vajalikud töötajad linnalt korteri üürile taotleda.

„See, et kõik järjekorras olnud sundüürnikud on nüüdseks linna abiga oma eluasememure lahendanud, ei tähenda, et sellega on vajadus munitsipaalkorterite järele ammendunud,“ ütles Võrk. „Peavarju kindlustamisel vajavad linna tuge ka paljud teised, turuhinnaga korteri üürimine või ostmine ei ole kõigile taskukohane.“

Teise elamuehitusprogrammi käivitamiseks Raadiku elamukvartali korterelamutest eraldatud 100 korterit on 2-4-toalised, 47,8-83 m2 suurused, korterite üürihinnaks on 30 kr/m2.

Neid eluruume võivad taotleda rahvastikuregistris Tallinna elanikuna arvel olevad noored pered ning Tallinna sotsiaalsfääri toimimiseks vajalikud töötajad (lasteaednikud ja õpetajad, hoolekandeasutuste töötajad, muuseumide, raamatukogude ja teatrite töötajad, õed, ämmaemandad, hooldajad ja põetajad, Tallinna linna teenindavad politseinikud, päästjad).

Tallinna linnavaraametis võetakse taotlusi vastu esmaspäeval 9.00 — 18:00; teisipäev kuni reede 9.00 — 16.00, samuti võib taotluse koos lisadega saata digitaalselt allkirjastatuna e-postiga aadressile eluase@tallinnlv.ee.

Tähtajaks laekunud taotluste alusel antakse teise elamuehitusprogrammi sada korterit tingimustele vastavatele taotlejatele üürile juba oktoobris.