Alates esmaspäevast on piletikontrolöridel abiks 50 töötajat Falcki teistest allüksustest, mis võimaldab kontrollitavate reisijate arvu oluliselt suurendada. Abijõude eraldab ka Tallinna trammi- ja trollibussikoondis, teatas Falck Eesti pressiesindaja BNS-ile.

Falck Eesti avalike teenuste osakonna juhataja Kristjan Konks ütles, et seekordsel kampaanial kavatsevad kontrolörid senisest enam kasutada õigust ühissõidukite peatamiseks peatuste vahel. Samuti on kontrolöridele antud juhised ilmutada trahvide määramisel vähem leebust.

“Vastavalt seadusele on trahv piletita sõidu eest kuni 600 krooni,” selgitas Konks. “Konkreetse trahvisumma määravad kontrolörid, lähtudes süüdlase isikust ja argumentidest. Kuna aga piletita sõitjate arv ei ole kuust kuusse vähenenud, siis oleme sunnitud karmimaks muutuma.”

Septembris on Falcki kontrolörid Tallinna ühissõidukites tuvastanud keskmiselt 94 piletita sõitjat päevas. Augustis oli see arv 81, juulis 100, juunis 92. Falcki statistika näitab, et Tallinna ühissõidukites sõidab piletita vähemalt iga kahekümnes inimene.