Festivali kavas on nädalapikkune LGBT (lesbi, gei, bi, trans) filmiprogramm, kontserdid, näitused, spordisündmused, õpitoad ning peod. „Meie sõnum on lihtne: inimene on inimene. Eesti ühiskond on liialt väike, et inimesi üksteisele vastandada,“ selgitas Helen Talalaev, OMA Festivali korraldaja.

Kolmapäeval toimub kampaania „Erinevus rikastab“ raames LGBT õiguseid ja olukorda käsitlev konverents. Nädala lõpetab suur vabaõhukontsert laupäeval Rotermanni kvartalis. Kontserdil astuvad üles mitmed Eesti artistid nagu Ithaka Maria, ansambel Laine, Jana Kask, Sofia Rubina ning ka välisesinejad.

Festivali programmi leiab aadressilt www.omafestival.ee.

OMA Festival toimub koostöös Balti Pride’iga, mis on 2009. ja 2010. aastal toimunud vastavalt Riias ja Vilniuses. Balti Pride on Eesti, Läti ja Leedu LGBT-organisatsioone ühendav üritus, mille eesmärgiks on juhtida tähelepanu LGBT-inimeste olukorrale Balti riikides.

Ürituse korraldajateks on MTÜ Eesti Gei Noored, MTÜ Seksuaalvähemuste Kaitse Ühing, Läti organisatsioon Mozaika ja Leedu organisatsioonid Lithuanian Gay League ning Tolerant Youth Association. Lisaks korraldavad nädalat mitmed üksikisikud ja vabatahtlikud.

Konverentsi ja vabaõhukontserti rahastab kampaania “Erinevus rikastab”. Festivali teisteks toetajateks on Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ning Norra, Rootsi, Hollandi,Taani, Belgia Kuningriikide, Briti ning USA saatkonnad.

Kampaaniat “Erinevus rikastab” viib teist aastat läbi Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituut. Aastal 2011 keskendub kampaania homofoobia vastu võitlemisele ja puuetega inimeste sotsiaalse staatuse edendamisele.