„Tarbimiskohad ei ole üheselt määratletavad. Arves toodud tarbimiskohtade aadressid osaliselt ei vasta võrguteenuse lepingutes ja võrguteenuse arvetes olevate tarbimiskohtade aadressidele,“ seisab kommunaalametile saadetud kirjas, millele on alla kirjutanud KH Energia Konsulti tehnikaosakonna juhataja Toomas Roosna.

„Elektrienergia kogused osaliselt ei vasta võrguteenuse kogustele, kusjuures elektrienergia kogused ületavad võrguteenuste koguseid,“ leiab KH Energia Konsult.

Ühtlasi soovitatakse Tallinna kommunaalametil nõuda elektrienergia arve vastavusse viimist võrguteenuste arvetega.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles Delfile, et vaidlusalune elektriarve puudutab pealinna tänavavalgustusele kulunud elektrienergiat.

Elektrituru avanemisel tuli elektrimüüja valimine ette võtta ka kohalikul omavalitsusel, mis tähendab seda, et elektrienergiat ostetakse nüüd riigihankega. Mullu aasta lõpus selgus, et Tallinna linna korraldatud riigihankel pakkus elektrile soodsaimat fikseeritud hinda Elektrum Eesti ning selle aasta algusest hakkas firma linnale teenust pakkuma.

„Peame praegu läbirääkimisi elektrimüüjaga, et täpsustada jaanuari mahtusid, mille alusel arve on koostatud,“ kommenteeris Sulg KH Energia Konsultist saadetud kirja sisu.

Sulg ütles, et arve makstakse siiski ära ja seda hirmu ei ole, et maksmata arve tõttu tänavavalgustus välja lülitataks.

„Sellega on arvestatud, et esimestel kuudel on kontrollimine natukene keerulisem. Kui vaja, siis tehakse järgnevatel perioodidel ka tasaarveldus. Maksmata midagi kindlasti ei jää, kuid on vaja teatavad korrektuurid sisse viia,“ selgitas Sulg olukorda.