Kuressaare lennujaama direktor Mati Tang rääkis Saarte Häälele, et juulikuine täitumus oli pealinna liinil lendaval Avies AS-i lennukil üle 70 protsenti. Ehkki seda võib pidada heaks näitajaks, on see toonud välja ka kitsaskoha, mis kindlasti lahendamist vajaks.

Mati Tangu sõnul on tihtipeale olnud olukordi, kus lennuk on juba täis, kuid lennata soovijaid on rohkem. "See näitab, et sellise suurusega lennuk (18 kohta) on Kuressaare liinile väike," tõdes lennujaama direktor. Lendude regulaarsus seevastu on viimastel kuudel hea olnud. Juulis oli vaid paar lennukihooldusest tingitud hilinemist, kuid nende põhjused on lennufirma maavalitsusele ära seletanud ja nende pärast ka vabandanud.

Saare maavalitsuse transpordinõunik Taavi Kurisoo nõustus Mati Tangu väljatooduga ja kinnitas, et maavalitsus on täpselt samal seisukohal. "Tallinna-Kuressaare lennuühenduse parandamiseks oleks pikemas perspektiivis vaja nii suuremat lennukit kui ka tihedamat lennugraafikut," ütles Kurisoo Saarte Häälele.

Paraku nõuaksid mõlemad asjad ühekorraga tunduvalt suuremat riiklikku toetust. "Selle aasta kevadel läbiviidud hanke tulemusel teame, et suurema lennuki hankimiseks tuleks riikliku toetuse mahtu kahekordistada," nentis maavalitsuse transpordinõunik.

Ta märkis, et praegu on Saare maavalitsusel AS-iga Avies kehtiv leping, et firma teenindab Tallinna-Kuressaare lennuliini 18-kohalise lennukiga 2017. aasta maini. Seega vähemalt praeguse seisuga pole lootust, et niipea oleks võimalik suurem lennuk liinile tuua.

"Lähemas tulevikus on meie eesmärk suurendada pealinnalendude arvu 9 lennult 11 lennuni nädalas," märkis Taavi Kurisoo, viidates, et kui ka suuremat lennukit niipea ei saa, siis lende saab lähitulevikus siiski mõnevõrra rohkem olema.

Ükski Tallinna-Kuressaare-Tallinna liinil ettenähtud lend pole tänavu juunis ja juulis ära jäänud.
Reisijate arv on küll mulluse sama ajaga võrreldes väiksem olnud, kuid seda vaid seetõttu, et Aviesi lennuk on pea poole väiksem kui oli Estonian Airi oma.

Kui mullu juunis ja juulis oli reisijaid 1275 ja 1429, siis tänavu juunis oli lennureisijaid 675 ja juulis 1033. Täitumus oli suurim juuni keskel ja jaanipäeva paiku, kui lennukis oli vaid üks vaba koht või olid kõik kohad välja müüdud. Juulis oli sajaprotsendilise või napilt alla selle täitumusega päevi oluliselt rohkem ja seda terve kuu ulatuses.