Eesti Päevaleht kirjutas hiljuti, et Tallinn ostis juunis ärimees Urmas Sõõrumaaga seotud ettevõttelt OÜ Tondi Tennisekeskus 1,24 miljoni euro eest ära tenniseväljakud, mis asuvad linna maa peal. Nüüd annab linn samad väljakud ilma konkursita 40 aastaks tagasi Sõõrumaale rendile.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart põhjendas otsust volikogule, et linnavalitsus on huvitatud rahvusvahelistele normidele vastava tennisekompleksi valmimisest Tallinnas ning seepärast on toetanud selle ehitamist. „See oleks ainus Baltimaades, kus saab läbi viia rahvusvahelise tasemega tennisevõistlusi ning kus saaksid treenida ka meie lapsed,“ põhjendas Kõlvart.

Marsi tänav 2a kinnistul paiknev spordirajatis koosneb kuuest tenniseplatsist ja peaväljakust, lisaks on OÜ Tondi Tennisekeskus rajanud põrkeseina, metallist piirdeaia ja valgustusmastid, terrassi, asfaltkattega parkla, kivist kõnniteed, haljasala, abihoone ja prügimaja.

Linnavalitsuse korraldusega selle aasta 1. oktoobrist omandas linn kinnisasja koormava hoonestusõiguse koos selle osaks olevate rajatistega. Täna otsustas linnavolikogu lõpetada Marsi tn 2a kinnistut koormav Tallinna linnale kuuluv hoonestusõigus ja anda seal asuvad ehitised rendile OÜ-le Tondi Tennisekeskus.

Volinike küsimusele, miks linnavalitsus ei korraldanud rentniku leidmiseks avalikku konkurssi, vastas abilinnapea Kõlvart, et lähtudes otstarbekkusest eelistati otsustuskorras rendile andmise võimalust:

„Tondi tennisehall asub otse kõnealuse kinnistu kõrval. See võimaldab sünergiat mõlema spordikeskuse parimaks kasutamiseks, laste- ja noortespordi arendamiseks kui ka tippvõistluste läbiviimiseks. Tondi Tennisekeskusel on ka riietus- ja duširuumid, mida teine rentnik oleks siis pidanud omakorda rentima,“ märkis abilinnapea.

Eesti Päevalehe väitel on rendihind Sõõrumaa ettevõttele seitsme välisväljaku eest 601 eurot kuus. Seega teenib Tallinn aastatega tagasi 288 480 eurot ehk 23 protsenti tenniseplatside väljaostmise hinnast.

Rocca al Mare tennisekeskust haldava Coral Arendus OÜ juhatuse liikme Erkki Torni sõnul on küsimus eelkõige selles, miks linn pidi tenniseväljakud välja ostma.

„Selle asemel oleks võinud ehitada uue tennisehalli ja anda selle tasuta kõigi linnaelanike kasutusse. Selge see, et tehing on ebaloogiline. Ühelt poolt on linn nõus maksma tenniseväljakute eest üle miljoni euro, aga samas tahab minimaalset renti. Välisväljakud on pigem kuluallikas, kuid 600 euro eest kuus pole see rentniku jaoks üldse halb tehing,” lausus Torn.