Eilsel Tallinna linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni istungil menetletud ajalehtede Pealinn ja Stolitsa sulgemine sai selge toetuse ka volikogu haridus- ja kultuurikomisjonilt. Kuna eelnõu oli eelnevalt saanud negatiivse vastuse linnavalitsuselt, oli komisjoni toetus antud küsimuses ootamatult positiivne, teatas Tallinna linnavolikogu SDE fraktsioon.

„Juba algusest peale oli selge, et linnavalitsus seda eelnõud ei toeta, mistõttu oli hea üllatus eilne komisjoni hääletus, kus seitse volinikku toetas linna propagandaajalehtede sulgemist ning vaid viis olid sellele vastu,“ ütles linnavolikogu liige Maimu Berg.

„Viimase kahe nädala jooksul on mulle korduvalt helistatud ning kiidetud, et me sellise algatusega välja tulime. Tundub, et inimesed lausa ootasid sellist eelnõud. Ilmselgelt on ka paljud linnavolinikud aru saanud, et taolised ülelinnalised propagandalehed, mille ambitsioonid ulatuvad üleriigilisteks, on oma aja ära elanud,“ märkis Berg.

Tallinna kodanike, aga ka ülejäänud Eesti avalikkuse informeerimine Tallinnas toimuvast Pealinna ja Stolitsa sulgemise tagajärjel ei halvene. Elanike otstarbekas informeerimine on tagatud linnaosalehtede kaudu ning informatsiooni levitamise seisukohalt ei ole otstarbekas infot dubleerida.