Linnavolikogus vastuvõetud programm keskendub teenuse kvaliteedile linnale kuuluvates Tallinna avalikes saunades. Eeloleval neljal aastal on kavas kolm investeerimisprojekti, mille läbi korrastatakse või rajatakse kolm linna omandis olevat sauna aadressidel Raua tn 23, Pae tn 19, Valdeku tn 13. Neist kahel viimasel hakatakse pakkuma samuti mitmesuguseid sotsiaalhoolekande teenuseid. Programmi kohaselt läbib põhjaliku uuenduskuuri üks populaarsemaid pesemiskohti Raua tänava saun. Hoone kapitaalremont on plaanis aastatel 2012-2013 ja tööd tehakse kahes osas, nii et saun jääb avatuks ka remondi ajaks, sõnas abilinnapea Eha Võrk.

Praegu on Tallinnas munitsipaalomandis 20 sauna ja pesemiskohta, mis osutavad ka sotsiaalhoolekande teenuseid. Pesemisvõimalus on eraldi või mõne muu teenuspaketi raames (nt treeningsaali või ujula kasutamisel) ka linnale kuuluvas 17 spordirajatises. Kolme aastakümne jooksul on Tallinnas likvideeritud kümmekond avalikku sauna.

Saunaprogrammi järgi on plaanis juurutada kliendikaardi süsteem, mis võimaldab munitsipaalsaunade püsiklientidele pakkuda hinnasoodustusi. Praegu saavad sauna soodustingimustel kasutada pensionärid, Murtud rukkilille märgi omanikud ja Tšernobõli veteranid, alla seitsmeaastased lapsed pääsevad sauna tasuta.